Šodien gatavoju gardus, kraukšķīgus korejiešu kāpostus. Šādus marinētus kāpostus man patīk gatavot rudenī, tie pie mums ilgi nestāv, jo tiek ļoti ātri apēsti.
Tie labi sader ar pilnīgi jebkuru otru ēdienu un, protams, ar gaļu. Recepte ir vienkārša un ātra. Jo ilgāk šādi kāposti stāv ledusskapī, jo gardāki tie kļūst.
Recepte:
kāposti -(1300-1400 g.)
burkāni – 180 g.
ķiploki – 3 daiviņas
Garšvielas:
pipari – 1/2 ēd.k.
cukurs – 1,5 ēd.k.
malts koriandrs – 1,5 tējk.
kurkuma – 1 tējkarote (bez slīpējuma)
asie sarkanie pipari – 1/3 tējk. vai pēc garšas.
9% etiķis – 7 ēd.k.
augu eļļa – 3 ēd.k.
Gatavošana:
Ņem nelielu kāpostu. Man tas sver 300 kg. Sagriež četros gabaliņos.
Un sagrieziet lielos gabalos, pēc tam sadaliet pa lapām, lai veidotu šādus kvadrātiņus. Visus kāpostus ielieciet dziļā pannā vai katlā.
Pievienojiet pusi ēdamkarotes sāls. Tagad samaisa un sasmalcina ar rokām, bet ne pārāk daudz, tam jāpaliek kraukšķīgam. Atliek kāpostus pusstundu malā, šajā laikā no kāpostiem izdalīsies sula, mēs to notecināsim, mums tā nav vajadzīga.
Tikmēr ar korejiešu burkānu rīvētāju sarīvējiet 180 gramus burkānu un pievienojiet tos vārītiem kāpostiem. Es jau esmu notecinājusi sulu no kāpostiem. Vēlreiz visu kārtīgi samaisa.
Tagad atsevišķā bļodā vai tieši kāpostiem pievienojiet garšvielas. Pusi ēdamkarotes paprikas, 1,5 tējkarotes koriandra, pusi tējkarotes kurkumas krāsai.
Lasi vēl: Zupa ar sēnēm, kausētu sieru un griķiem. Gatavojiet gardu un sātīgu zupu bez gaļas.
Kā arī 1,5 ēdamkarotes cukura, pēc garšas pievienojiet asos sarkanos piparus un sāli, ja jums nav pietiekami daudz.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- “Šie salāti ir pārāk lēti mums” vīra māsa Ingrīda komentēja manu cienastu, nezinot, kura dāvana ir zem eglītes…
- Mans vīrs “aizmirsa” par manu dzimšanas dienu un devās pie drauga; es palutināju sevi ar greznu spa, par to samaksājot ar viņa kredītkarti
- Veterinārārsti brīdina: populārajā raidījumā “Ķepa uz sirds” izskanējusi informācija, kas nav patiesa
- Nevajag ne cukuru, ne ūdeni: manas vecmāmiņas skābētu kāpostu recepte, kas izturējusi laika pārbaudi
- Mana Daugavpils kaimiņiene nolēma atjaunot fiksētā tālruņa pieslēgumu – prasīju kāds iemesls tam un viņa atbildēja
- Sinoptiķi strauji pasliktinājuši prognozi no 15. decembra: kas notiks ar laiku













